ЄС може ввести нові податки і збори через діру в бюджеті після Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може ввести нові податки і збори через діру в бюджеті після Brexit

Світ
211
Брюссель пропонує низку нових податків і зборів, а також підвищення деяких існуючих і планованих мит, щоб компенсувати втрату внесків Великобританії в бюджет Євросоюзу після її виходу з блоку (Brexit), пише Financial Times.
Зокрема, обговорюються загальноєвропейські податки на пластикову упаковку і викиди парникових газів.
Крім того, може бути збільшений прикордонний збір, який стягуватиметься з туристів і мандрівників, які не є громадянами ЄС, при в’їзді в країни блоку. До 2020 року ЄС планує ввести в дію систему авторизації в’їзду в Європу (ETIAS) для іноземців, які користуються правом безвізового в’їзду. За оцінками Єврокомісії, число таких іноземців перевищує 30 млн на рік. Спершу планувався збір у розмірі 5 євро. Однак тепер Брюссель розглядає варіанти з вищими сумами.
Раніше член Єврокомісії з питань бюджету Гюнтер Еттінгер заявив, що після Brexit бюджет ЄС недорахується від 12 млрд до 15 млрд євро на рік. Річний бюджет ЄС в 2017 році склав майже 160 млрд євро, або близько 1% ВВП країн блоку. Великобританія за розміром внесків займає третє місце після Німеччини і Франції.
Всі зміни торкнуться бюджету ЄС на період після 2020 року. Передбачається, що ЄС скоротить витрати, щоб ліквідувати половину очікуваного дефіциту, але для решти 50% будуть потрібні нові джерела доходу.
Податок на пластикову упаковку може стати вдалим рішенням не тільки з економічної, але і з екологічної точки зору, вважає Г.Еттінгер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас