Зарубіжні студенти приносять британській економіці в 10 разів більше, ніж держава витрачає на них — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарубіжні студенти приносять британській економіці в 10 разів більше, ніж держава витрачає на них

Світ
505
Внесок іноземних студентів в економіку Великобританії в 10 разів перевищує витрати, які країна несе, приймаючи їх у себе, свідчить дослідження консалтингової компанії London Economics, підготовлене для британського Інституту політики в сфері вищої освіти (Higher Education Policy Institute, HEPI).
London Economics вивчила витрати і вигоди держави, пов’язані з приїздом до країни 231 тис. іноземних студентів в 2015-2016 навчальному році.
Згідно з результатами дослідження, кожен щорічний набір іноземних студентів приносить Великобританії економічні вигоди в розмірі близько 22,6 млрд фунтів стерлінгів ($30,5 млрд). Показник включає плату за навчання і витрати студентів на проживання, а також інші витрати, пов’язані з їх перебуванням в країні в період навчання.
Витрати, які Великобританія несе, приймаючи у себе іноземних студентів, становлять близько 2,3 млрд фунтів в розрахунку на щорічний потік, свідчать оцінки London Economics.
Таким чином, щорічний набір іноземних студентів за період їх навчання в Британії забезпечує чистий позитивний економічний ефект у розмірі понад 20 млрд фунтів, або 310 фунтів у розрахунку на кожного громадянина країни.
Потік іноземних студентів, які прибули до Великобританії в 2015-2016 навчальному році, включав 58,96 тис. громадян країн Євросоюзу і 172,105 тис. студентів з інших держав, найбільша група яких прибула з Китаю.
Економічна вигода від розміщення кожного студента з країн ЄС в середньому становить 87 тис. фунтів протягом всього періоду навчання, витрати держави – 19 тис. фунтів. У інших державах ці показники дорівнюють в середньому 102 тис. фунтів і 7 тис. фунтів, свідчить дослідження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас