ГПУ прокоментувала текст вироку суду про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича, оприлюдненого Al Jazeera — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ прокоментувала текст вироку суду про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича, оприлюдненого Al Jazeera

Кримінал
992
Генеральна прокуратура України не може ні підтвердити, ні спростувати справжність тексту вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року про спецконфіскацію $1,5 млрд злочинної організації колишнього президента України Віктора Януковича, оприлюдненого телеканалом Al Jazeera.
“Ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати той документ, який був оприлюднений в результаті розслідування Al Jazeera. Зверну вашу увагу на те, що зазначений документ не має ні підписів, ні печаток”, – сказав заступник генерального прокурора України Євген Єнін на брифінгу в Києві в четвер.
За його словами, справжність документа буде підтверджена згодом, після проведення відповідного аналізу компетентними органами.

Довідка Finance.ua:

  • 10 січня 2018 року Al Jazeera опублікувала засекречений через вміст держтаємниці текст вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року.
  • За інформацією Al Jazeera, текст вироку розкриває схеми, за якими здійснювався грабіж держави за Віктора Януковича. Журналісти здивовані, чому рішення суду було засекречено.
  • Телеканал зазначив, що винесення такого вироку без участі компаній-нерезидентів в закритому режимі дає привід цим компаніям домагатися повернення частини або всіх $1,5 млрд, що потрапили під спецконфіскацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас