У службі зайнятості назвали причини "голоду" на ринку праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У службі зайнятості назвали причини "голоду" на ринку праці

Особисті фінанси
4885
Причинами “голоду” на ринку праці у 2018 році буде навіть не стільки трудова міграція, скільки відсутність кваліфікованої робочої сили, через брак освіти, а також низькі зарплати.
Про це у коментарі повідомив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.
“На сьогодні взагалі є велика проблема з підбором кадрів, яку відчувають практично всі підприємства. І це пов’язано не лише з трудовою міграцією (обсяги якої передбачити не можливо), але і з тим, що професійно-технічні училища сьогодні не навчають або не можуть навчати студентів працювати на тому чи іншому обладнанні. Кадрові проблеми також пов’язані з рівнем заробітних плат”, — зазначив Кравченко.
При цьому, за його словами, зупинити трудову міграцію може збільшення заробітної плати за умови, що інфляція зростати не буде.
Як додав Кравченко, на сьогодні, велика кількість підприємств, які скаржаться на трудову міграцію та кадровий голод, насправді, не хочуть платити достойну заробітну плату своїм працівникам, яка б дозволяла людям працювати набагато краще та не думати про те, щоб кудись поїхати.
“Є підприємства, які мають постійні проблеми з персоналом. Причинами цих проблем є те, що вони платять людям мінімалку, а інше — обіцяють доплачувати в конверті, проте обманюють працівників і платять менші суми. Тому люди звільняються, вони вимушені шукати кращої долі й кудись їхати. Але є роботодавці, у яких сталий колектив, і люди звільняються переважно через сімейні обставини. Тому, підприємцям задля залучення та утримання працівників, варто, насамперед, забезпечити достойний рівень заробітної плати та комфортні умови праці, адже з цим в Україні також є проблеми”, — підкреслив заступник голови служби зайнятості.
Крім того, він додав, що кадрові проблеми наразі переживають не лише українські підприємці, аналогічна ситуація також спостерігається у Європі, Китаї, зокрема, бракує саме кваліфікованих працівників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас