Білл Гейтс: «Генна терапія раку викорінить інфекційні захворювання» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс: «Генна терапія раку викорінить інфекційні захворювання»

Світ
1294
Білл Гейтс заявив, що розвиток генетичних методів лікування раку дозволить також перемогти інфекційні захворювання. Слова Гейтса цитує Business Insider. Раніше засновник Microsoft разом з дружиною Меліндою інвестував мільярди доларів в розробку подібних технологій.
Заява була зроблена під час виступу на конференції з охорони здоров’я, організованій JP Morgan. Гейтс присвятив свою промову розповіді про перспективи імунної терапії. Засновник Microsoft виділив кілька компаній, чиї розробки, на його думку, найбільш важливі. Одна з них – Immunocore, яка навчилася стимулювати імунну систему пацієнтів. Ця технологія спирається на генетичне редагування власних Т-клітин пацієнта – по суті, вони перепрограмовуються для боротьби з пухлинами. Той самий принцип застосовується і для атаки на збудників інфекцій.
Інша перспективна технологія – генна терапія на основі мРНК. Їх редагування і введення назад в організм людини може привести до посилення імунної відповіді. Метод може виявитися простішим і ефективнішим за стандартні вакцини, особливо в разі епідемій. На розробку вакцини в середньому йде 10 років, а патоген може широко поширитися лише за 90 днів. Технологію редагування мРНК розробляють компанії CureVac і Moderna, що фінансуються фондом Гейтсів.
Після залишення посади генерального директора Microsoft в 2006 році Білл Гейтс і його дружина Мелінда присвятили своє життя боротьбі з бідністю в усьому світі. Викорінення інфекційних хвороб, таких як малярія, ВІЛ та туберкульоз, є одним із пріоритетних напрямків для їхнього фонду. За словами Гейтса, існує і безліч інших факторів, які погіршують життя людей в країнах, що розвиваються (наприклад, недоїдання і погана санітарія), але саме боротьба з хворобами дозволить врятувати найбільшу кількість життів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас