Фонд держмайна назвав вартість Сумихімпрому для приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна назвав вартість Сумихімпрому для приватизації

Фондовий ринок
362
Сумихімпром, що належить державі, оцінений в 248,8 млн грн для проведення його приватизації в лютому.
Про це повідомив в.о. глави Фонду державного майна (ФДМ) Віталій Трубаров.
“На продаж виставляється 99,99% акцій. Фонд напрацьовує умови приватизації пакета акцій і сподіваюся, що в цьому році підприємство знайде ефективного власника”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
Нагадаємо, що оцінку проводило спільне українсько-угорське підприємство Увекон.
Оголосити про продаж держпакету Сумихімпрому планується в лютому, приватизація відбудеться на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону.
Сумихімпром спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води.
Чистий прибуток підприємства в 2016 році скоротився в 3,7 разу – до 2 млн грн, чистий дохід – на 27,5%, до 1,8 млрд грн. У січні-червні-2017 Сумихімпром знизило чистий прибуток в 3,9 разу – до 7,38 млн грн, чистий дохід – на 6,8%, до 936,75 млн грн.
Господарський суд Сумської області в жовтні 2011 року почав провадження у справі про банкрутство Сумихімпрому. У листопаді-2012 цей же суд почав процедуру санації підприємства.
На початку жовтня 2017 року суд перевів підприємство на загальну процедуру санації, всьоме продовживши термін санації на півроку – до 4 квітня 2018 року.
До комітету кредиторів Сумихімпрому, крім КУА Промислові інвестиції Дмитра Чир’єва, входять також Юкрейніан Кемікал Продактс Дмитра Фірташа і Ganarde Ventures Limited. Згідно з особливою інформацією Сумихімпрому, підприємство продовжує працювати з контрагентами, пов’язаними з Group DF Дмитра Фірташа.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас