Китайські вчені розробили акумулятор, що заряджається за 5 секунд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські вчені розробили акумулятор, що заряджається за 5 секунд

Технології&Авто
1592
Група фахівців із Чжецзянського університету (Китай) запропонувала нову конструкцію катода, що збільшує ємність та термін служби алюміній-іонного акумулятора, більш дешевої і безпечної альтернативи літій-іонної батареї. Новий акумулятор витримує 250 000 циклів заряду/розряду і температуру до +120 °C.
Алюміній-іонні акумулятори вигідно відрізняються від літій-іонних низькою вартістю виробництва, відсутністю ризику загоряння і алюмінієвим анодом високої ємності, заснованим на властивості триелектронної окислювально-відновної реакції. Однак, через недостатню продуктивність катодів, характеристики виробленння і обмежену кількість циклів заряду/розряду, алюміній-іонні акумулятори не могли конкурувати з літій-іонними батареями і суперконденсаторами.
Для того, щоб обійти цю проблему, китайські інженери запропонували використовувати катод з графенової плівки, створений за технологією «trihigh tricontinuous». Така батарея має надтривалий термін служби (після 250 000 циклів вона заряджається до 91,7%) і витримує вплив температур від -40 ° до +120 °C. Якщо такий акумулятор буде живити смартфон, він пропрацює 70 років, не втрачаючи ємності, навіть якщо його будуть заряджати по 10 разів на день. Що стосується часу зарядки телефона, то вона теж безпрецедентна – за 5 секунд можна заповнити батарею на 2 години роботи.
Деякі експерти, зокрема, Чжен Цзяту, заступник директора альянсу China Electric Vehicle Charging Technology and Industry Alliance, сумніваються в результатах, опублікованих у журналі Science Advances. За його словами, до цих чисел потрібно поставитися з певною обережністю, оскільки навіть тестування 250 тисяч циклів заряду і розряду вимагає дуже багато часу. «Швидше за все, мова йде про математичну модель, а не про результати тестування прототипу», – говорить він.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас