У Китаї розпізнавання облич будуть застосовувати при реєстрації шлюбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розпізнавання облич будуть застосовувати при реєстрації шлюбу

Технології&Авто
385
Система зможе розрізняти близнят і ідентифікувати обличчя навіть після пластичної операції. Влада вважає, що це допоможе істотно знизити рівень злочинів, при яких шахраї використовують чужі паспорти для отримання шлюбних сертифікатів, пише Money Control.
У китайському місті Чунцин почнуть застосовувати технологію розпізнавання облич при реєстрації шлюбу. Справа в тому, що в Китаї при подачі заяви в РАГС необхідно надати не тільки паспорт, а й ряд інших документів. Їх перевірка забирає досить багато часу, тому нова система ідентифікації істотно спростить процедуру.
Представники центрального РАГСу Чунцина відзначили, що система почне працювати з січня і буде діяти як для громадян Китаю, так і для іноземців. Технологія розпізнавання облич дозволить швидко порівняти фотографію заявника з базою даних Бюро громадської безпеки. Це виключить можливість неправильної ідентифікації особистості і допоможе істотно знизити рівень злочинів, при яких шахраї використовують чужі паспорти для отримання шлюбних сертифікатів.
Нова система здатна «впізнати» людину за 0,3 секунди – звичайна верифікація займає 10 хвилин. Розробники стверджують, що технологія зможе розрізняти близнят (якщо у них різні відбитки пальців) і ідентифікувати обличчя людей, які перенесли пластичні операції – у попередньої системи з цим виникали труднощі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас