Intel представила два нові мікрочіпи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel представила два нові мікрочіпи

Технології&Авто
723
Intel показала дві новинки: нейроморфний чіп для штучного інтелекту Loihi і квантовий чіп Tangle Lake на 49 кубітів, повідомляє MIT Technology Review.
На цьому тижні Intel представить чіп, який вчиться розпізнавати об’єкти в зображеннях, знятих на веб-камеру. Здавалося б, нічого особливого, крім того, що для роботи чіпа потрібна всього одна тисячна від енергії звичайного процесора. Пристрій Loihi – нейроморфний чіп, що імітує в спрощеному вигляді функції нейронів і синапсів у мозку. Найкращі алгоритми ШІ вже використовують нейронні мережі. Нейроморфні чіпи – це ще один крок в цьому напрямку.
Вони менш потужні, ніж кращі з універсальних мікрочіпів, але завдяки спеціалізації більш енергоефективні, що робить їх відмінним вибором для мобільних пристроїв, транспорту і промислового обладнання.
Нейроморфний чіп – спроба Intel знайти нові стратегії розвитку. Нескінченно збільшувати швидкість чіпів відповідно до закону Мура не вдасться, і компанії потрібні інші рішення. Крім того, Intel хоче відвернути увагу від проблем, пов’язаних з нещодавно виявленою вразливістю в системі безпеки сотень мільйонів чіпів.
Крім Loihi компанія анонсувала на виставці CES в Лас-Вегасі новий квантовий чіп Tangle Lake з 49 кубітами. Подробиць Intel поки не повідомляє, тож про надійність пристрою можна тільки здогадуватися. Ця новина ставить Intel в один ряд з IBM, яка випустила процесор на 50 кубітів у листопаді минулого року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас