Aston Martin може бути оцінена в 5 млрд фунтів у ході IPO, можливість якого обговорюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aston Martin може бути оцінена в 5 млрд фунтів у ході IPO, можливість якого обговорюється

Фондовий ринок
163
Британський виробник престижних спортивних автомобілів Aston Martin Holdings Ltd. може бути оцінений в 5 млрд фунтів стерлінгів ($6,8 млрд) в ході IPO, можливість якого він розглядає.
За даними джерел агентства Bloomberg, керівництво Aston Martin провело попередні консультації з радниками, під час яких обговорювалася оцінка компанії, порівнянна з капіталізацією Ferrari NV.
Оцінка Aston Martin є попередньою, і компанія ще не прийняла рішення про те, чи буде проводити IPO, повідомили джерела. За їхніми словами, консультанти розглядають і інші варіанти для компанії.
Продажі Aston Martin в 2017 році перевищили 5 тис. автомобілів вперше з 2008 року, і автовиробник розраховує, що його скоригована EBITDA за минулий рік перевершить його власний прогноз на рівні 180 млн фунтів при виручці понад 840 млн фунтів.
Раніше компанія оголосила про намір почати випуск позашляховиків DBX на новому підприємстві в Уельсі до 2019 року, і вихід Aston Martin на дуже привабливий і новий для неї ринок міг би підтримати інтерес інвесторів до первинного розміщення акцій, зазначають експерти.
IPO Aston Martin також стало б тестом на інтерес інвесторів до британських компаній напередодні виходу Великобританії з ЄС.
Згідно з оцінками IHS Markit, продажі Aston Martin до 2020 року збільшаться приблизно на 60%, до 8,25 тис. автомобілів на рік.
“Відповідно до політики Aston Martin ми не коментуємо чутки щодо майбутньої участі в капіталі або реструктуризації капіталу”, – заявив представник Aston Martin Саймон Спрул.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас