Які законодавчі новації планують ухвалити 2018-го (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які законодавчі новації планують ухвалити 2018-го (інфографіка)

Казна та Політика
1268
У 2018-му планується чимало законодавчих нововведень, які повинні поліпшити економічні і соціальні показники України.
Одним з пріоритетних законів в 2018 році є проект приватизації держмайна, який Верховна Рада ухвалила в першому читанні минулого року.
За даними уряду, в Україні близько 3,5 тисячі держпідприємств є збитковими. Новий закон дозволить сформувати систему прозорого продажу цих об’єктів, завдяки чому держава зможе не тільки залучити кошти в економіку, а й зменшити корупцію. Зокрема, шляхом запровадження електронних прозорих аукціонів.
«Це дозволить прискорити процес, зробити його прозорим, зробити прозорими і учасників аукціону та залучити ефективних власників», – переконаний Президент України Петро Порошенко.
Також важливим завданням для депутатів є ухвалення законодавчої бази для створення Антикорупційного суду. Наприкінці грудня парламент відкликав попередній законопроект, щоб дозволити Президенту внести новий документ, який буде відповідати рекомендаціям Венеціанської комісії та вимогам МВФ.
Інший закон, який Верховна Рада повинна ухвалити цього року, стосується земельної реформи. Міжнародні партнери України постійно закликають депутатів запустити обіг землі, однак остаточного проекту поки що немає. Натомість наприкінці минулого року земельний мораторій було продовжено ще на один рік.
«Мораторій на продаж землі стримує продуктивність агроземель в Україні і приводить до невигідного становища мільйони невеликих землевласників. Уряд України зараз проводить багато роботи для цієї реформи. Ми віримо, що ця ініціатива вирішиться на законодавчому рівні до весни 2018-го, щоб можна було відкрити ринок у вересні 2018-го», – зазначив провідний економіст представництва Світового банку Фарук Хан.
Серед інших пріоритетних законів експерти називають також нормалізацію тендерного законодавства, ухвалення закону про поліпшення інвестиційної привабливості України, а також важливі для інвесторів зміни щодо валюти і податку на виведений капітал.
Які законодавчі новації планують ухвалити 2018-го (інфографіка)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас