У ДФС пояснили обшуки в "Київстарі" (доповнено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС пояснили обшуки в "Київстарі" (доповнено)

Фондовий ринок
1438
Співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби (ДФС) в четвер провели обшуки в офісі оператора мобільного зв’язку “Київстар” в рамках розслідування кримінального провадження за фактом несплати близько 2,4 млрд гривень податків.
Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook радник глави ДФС Наталія Непряхіна.
“4 січня за фактичним місцем розташування офісних приміщень “Київстару” з метою відшукання і вилучення документів, що мають об’єктивне значення в кримінальному провадженні, проведено обшук на виконання постанови судді від 3 січня 2018 року, винесеної за результатами розгляду відповідного клопотання слідчого, погодженого процесуальним керівником – прокурором генеральної прокуратури. Під час проведення обшуку у відповідності зі змінами до кримінально-процесуального кодексу застосовувався відеозапис”, – написала вона.
Як пояснили порталу Finance.ua у компанії Київстар, 4 січня 2018 року дійсно близько 30 співробітників податкової поліції відвідали офіс «Київстар» з метою отримати оригінали договорів на постачання послуг, які були укладені ще минулим керівництвом компанії і по яких давно завершився строк дії.
“Київстар добровільно надав затребувані документи (три договори та близько трьох десятків доповнень до них), що було зафіксовано відповідним протоколом. Нагадаємо, що Київстар вже протягом двох років оскаржує в адміністративному суді м. Києва акт податкової перевірки, яким компанії донарахована суттєва сума податків”, – розповіли у прес-службі “Київстару”.
Компанія категорично не погоджується з рішенням ДФС.
“З метою довести свою правову позицію і якнайшвидше завершити цю суперечку, Київстар активно співпрацює з судовими інстанціями, надаючи в робочому порядку всі затребувані документи”, – стверджують у компанії.

Довідка Finance.ua:

  • Київстар входить у число ТОП-20 найбільших платників податків України.
  • За всю історію роботи в Україні Київстар сплатив державі понад 52 млрд грн податків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас