Порошенко підписав закон, що спрощує залучення інвестицій емітентами цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон, що спрощує залучення інвестицій емітентами цінних паперів

Казна та Політика
356
Президент України Петро Порошенко підписав Закон України №2210-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів”.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Закон вирішує проблему розподілу акціонерних товариств в Україні на публічні та приватні за формальними ознаками, усуває дисбаланс в законодавстві і вводить європейські принципи в питанні визначення і регулювання публічних компаній. Зокрема, положеннями документа змінюється підхід до віднесення акціонерних товариств до публічним і приватним і пропонується відмовитися від фіксування в найменуванні акціонерного товариства його типу.
Також вилучається вимога, що банки можуть бути не тільки у формі публічних акціонерних товариств, при цьому на банки поширюються вимоги щодо розкриття інформації, як і на публічні компанії, і встановлюються підвищені вимоги до корпоративного управління, зокрема в частині формування наглядової ради і її комітетів. Крім того, документ розширює обсяг інформації і способи її розкриття для публічних акціонерних товариств і банків, при цьому скасовано обов’язок публікувати інформацію в одному з офіційних видань.
Документом передбачається зменшення обсягу розкриття інформації для приватних акціонерних товариств, вводиться можливість надання інформаційних послуг на фондовому ринку приватними особами, а не тільки НКЦПФР і його установами, а також посилюються вимоги до прозорості діяльності наглядової ради акціонерного товариства, обрання незалежних членів, розширюються її повноваження.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас