У Раді розповіли, що потрібно зробити для звільнення Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді розповіли, що потрібно зробити для звільнення Криму

Казна та Політика
1750
У Верховній Раді не виключають, що з часом буде розроблений і затверджений окремий закон про деокупацію Криму.
Про це повідомив народний депутат із фракції Блоку Петра Порошенка, глава Меджлісу кримськотатарського народу, Рефат Чубаров.
Народний депутат підкреслив, що окупація Криму відрізняється від окупації Донбасу за способом і за характером подій. Проте, на думку Чубарова, питання деокупації можна було б врегулювати в одному законі, якби спочатку стояло таке завдання.
«На жаль, коли почали розробляти закон про реінтеграцію Донбасу, депутатів не запросили до роботи над ним. І хоча окупація Криму та окупація Донбасу відрізняються за статусом, яким окупант наділив ці території, ми могли б прописати особливості деокупацію Донбасу і Криму в одному законі. Ми могли б прийняти єдиний закон про забезпечення державного суверенітету на окупованих територіях», – сказав Чубаров.
Як зазначив глава Меджлісу, незважаючи на те, що завдяки поправкам народних депутатів, Крим «вписаний» в законопроект про реінтеграцію Донбасу, враховані далеко не всі особливості окупації та визволення півострова, а тому законодавча база потребує поліпшення.
За словами Чубарова, до того моменту, коли Крим буде реінтегруватися до складу України, ці закони повинні бути прийняті.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас