Білорусь готується вивести свою криптовалюту на біржу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь готується вивести свою криптовалюту на біржу

Фінтех і Картки
641
Творці першої білоруської криптовалюти – талера – у січні 2018 року планують вивести її на міжнародні біржі.
“У січні ми вийдемо на перші міжнародні біржі”, – повідомив один з творців талера Сергій Лавриненко на прес-конференції в Мінську.
Крім того, за його словами, лістинг талера планується і на білоруських біржах, які незабаром з’являться з реалізацією декрету “Про розвиток цифрової економіки”. “Більше того, ми з нашою командою самі беремо участь у створенні однієї з серйозних бірж”, – зазначив Лавриненко.
Ще один творець талера Денис Лавникевич повідомив, що перші транзакції з талером були проведені в середині вересня поточного року. За його інформацією, загальна капіталізація вже намайнених талерів (це близько 3 млн) на даний момент перевищила $1 млн. За останні кілька тижнів курс талера коливався від декількох центів до долара. “І далі він буде тільки дорожчати, це незворотній процес”, – вважає він.
Водночас творці білорускої криптовалюти підкреслили, що даний проект некомерційний.
За словами Лавникевича, головна мета полягала в тому, щоб “дати країні сучасний фінансовий інструмент, який дозволить їй залишатися в руслі сучасних тенденцій”, створити спільноту ентузіастів, а також перевірити і підтвердити власні компетенції у сфері блокчейна.
Перші проекти за програмами лояльності з партнерами, за словами Лавриненка, планується запустити в лютому. При цьому він зазначив, що цей прогноз оптимістичний, зважаючи на відсутність на даний момент відповідної нормативної бази під декрет. “Але ми очікуємо, що регулятор якусь свою позицію за законодавством вже до того часу сформує і в якійсь формі її висловить, щоб ми розуміли, що залишаємося в правовому полі”, – сказав він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас