У Пекіні відкинули звинувачення в заборонених ООН поставках нафти в КНДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пекіні відкинули звинувачення в заборонених ООН поставках нафти в КНДР

Енергетика
109
У МЗС КНР в п’ятницю назвали такими, що не відповідають дійсності дані ЗМІ про постачання Китаєм нафти в КНДР в обхід санкцій Ради безпеки ООН.
“Нещодавня серія публікацій на цю тему не відображає реальні факти”, – заявила представник МЗС Китаю Хуа Чуньїн, слова якої наводять західні ЗМІ.
Вона додала, що китайська влада не дозволяла компаніям і приватним особам з КНР вести справи з Північною Кореєю в обхід діючих обмежувальних заходів.
У четвер схожу заяву зробили в міністерстві оборони КНР.
Раніше в п’ятницю президент США Дональд Трамп зажадав від Китаю припинити поставки нафти Північній Кореї в обхід санкцій РБ ООН, попередивши, що може посилити підхід до торгівлі з КНР.
“Нафта продовжує надходити Північній Кореї, це не те, чого я добиваюся!”, – заявив він в інтерв’ю газеті The New York Times, коментуючи нещодавні повідомлення південнокорейських ЗМІ про те, що нафта перекачується в морі з китайських в північнокорейські танкери.
Президент продовжив: “Якщо вони (китайці – ред.) не будуть допомагати нам з Північною Кореєю, я зроблю те, що, як я завжди говорив, хочу зробити”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас