В Ощадбанку прокоментували розслідування НАБУ щодо списання головою коштів спецконфіскації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ощадбанку прокоментували розслідування НАБУ щодо списання головою коштів спецконфіскації

Фондовий ринок
309
У відповідь на поширену вчора інформацію про те, що Національне антикорупційне бюро проводить розслідування відносно голови правління державного Ощадбанку та його підлеглих за підозрою в розтраті майна на 21 мільйон доларів, правління Ощадбанку озвучив свою позицію для Finance.ua.
Прес-служба зазначає, що всі кошти зі спецконфіскації знаходяться на рахунках Держказначейства. Будь-які звинувачення в «незаконному списанні» не мають жодних підстав.
“Ощадбанк отримав вирок суду, який набув законної сили і містив прямі зобов’язання щодо його виконання. Згідно зі ст. 129-1 Конституції України, суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов’язковим до виконання. Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, вирок суду, що набув законної сили, є обов’язковим і підлягає безумовному виконанню на всій території України. Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України (ст. 96-1, п. 1), спецконфіскація полягає в примусовому безоплатному вилученні за рішенням суду у власність держави грошей, цінностей та іншого майна. Наголошуємо, що спецконфіскація – це повернення активів у власність держави, що й було зроблено”, – кажуть у фінустанові.
В Ощадбанку наголошують, що інформація про перерахування коштів на рахунки Держказначейства підтверджена. Відповідні документи є в розпорядженні всіх зацікавлених державних органів та розміщені на сайті Генеральної прокуратури України.
Прес-служба зазначає, що для уникнення спекуляцій щодо предмета досудового розслідування необхідно оприлюднити формулювання, використане в постанові Солом’янського районного суду, а саме: «За фактом розтрати посадовими особами АТ «Ощадбанк» шляхом списання У ДОХОД ДЕРЖАВИ грошових коштів і ОВДП у порядку спецконфіскації за вироком Краматорського міського суду Донецької області».
Ощадбанк також звернувся до керівництва держави, акціонера Ощадбанку в особі Кабінету Міністрів України, а також керівництва ГПУ і САП з метою звернути увагу на абсурдність ситуації, коли держбанком в дохід держбюджету перераховано кошти на виконання вироку суду, винесеного іменем України, який набув законної сили, і водночас банк стає об’єктом переслідування з боку держави.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас