Суд арештував майно UMH group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд арештував майно UMH group

Фондовий ринок
575
Печерський районний суд Києва наклав арешт на цінні папери, корпоративні, інтелектуальні права, нерухоме майно і обладнання компанії “Український медіахолдинг” (UMH group), зазначено в рішенні суду від 15 грудня, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.
Згідно з рішенням суду, арешт на майно і права UMH group був накладений у рамках розслідування кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, що завдало великих матеріальних збитків, а також з розслідування низки інших злочинів.
За версією Генеральної прокуратури, для забезпечення злочинної діяльності використовувалося понад 400 підприємств-резидентів України, більшість з яких мали ознаки фіктивності, суб’єкти господарської діяльності в офшорних зонах за кордоном (Кіпр, Панама, Гонконг, Британські Віргінські Острови, Беліз), відкрито банківські рахунки (переважно в Латвії).
“Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що зазначені операції, пов’язані з придбанням пакета акцій низки засобів масової інформації, корпоративних прав на них, та погашенням кредиту в розмірі $160 млн, наданого Укрексімбанком для “Ветек Медіа Інвест” за кредитним договором від 28 жовтня 2013 року, мають ознаки легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом”, – наголошується в рішенні суду.
У тексті документа також вказувався ризик втрати цих активів, як і те, що в разі доведеності їх незаконного походження вони підлягають процедурі спецконфіскації.
Суд задовольнив клопотання слідчих і прокурорів Генеральної прокуратури, наклавши арешт на майно UMH group.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас