BMW, Toyota, Mercedes-Benz залишилися працювати в Криму в обхід санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW, Toyota, Mercedes-Benz залишилися працювати в Криму в обхід санкцій

Фондовий ринок
1136
Світові автомобільні бренди працюють в окупованому Росією Криму в обхід введених Європейським союзом і Сполученими Штатами Америки санкцій за незаконну анексію півострова.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МПОТ).
“У процесі моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованої території України співробітниками МПОТ були виявлені факти використання торгових марок світових автомобільних брендів: Nissan, Toyota, Peugeot, Mitsubishi, Kia Motors, Volkswagen, Mercedes-Benz, Audi, Skoda, Isuzu, BMW, Renault, Lexus і надання дилерськими центрами, розташованими на тимчасово окупованій території України, повного набору послуг, в тому числі: продаж автомобілів зазначених ТМ, оформлення відповідних документів, проведення технічного обслуговування автомобілів, продаж оригінальних запчастин, проведення гарантійних робіт і т.д.”, – йдеться в повідомленні.
У відомстві нагадали, що використання всесвітньо відомих торгових марок автовиробників на тимчасово окупованій території України порушує режим санкцій, введений Сполученими Штатами Америки, Європейським Союзом та іншими країнами світу проти Російської Федерації у зв’язку з збройною агресією проти України, окупацією АР Крим та м.Севастополя та збройного конфлікту на Донбасі.
“З огляду на вищесказане, МПОТ звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів, спрямованих на захист незалежності, державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності і непорушності державного кордону, національних інтересів України”, – заявили в міністерстві.
Також в МПОТ нагадали, що раніше були виявлені факти здійснення незаконної діяльності компаніями DHL Express, Adidas AG, Puma SE на території АР Крим та м.Севастополя.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас