МЕРТ пропонує змінити закон про експортно-кредитне агентство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує змінити закон про експортно-кредитне агентство

Казна та Політика
108
Україні потрібно якомога швидше внести зміни до закону про експортно-кредитне агентство, необхідне для розвитку українського експорту.
Про це в інтерв’ю “Європейської правді” повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.
“Для того щоб говорити про допомогу або участь міжнародних фінансових установ, нам потрібно в першу чергу передбачити прозорі правила функціонування даного агентства і прозорі корпоративні правила. Це повинні бути прозорі процедури прийняття рішень, формування ризиків, відповідно до міжнародних правил”, – сказала вона.
Однак, за словами Микольської, в процесі підготовки документів про створення експортно-кредитного агентства було виявлено прогалини в профільному законі, які вимагають додаткового врегулювання або внесення змін.
“Тому ми розробили проект змін до Закону про ЕКА і найближчим часом зустрінемося з представниками колективу авторів закону, щоб обговорити ці питання і домовитися про спільні кроки. Нам дуже важливо, щоб ці зміни були прийняті якомога швидше, щоб запустити ефективну роботу ЕКА” , – сказала торговий представник України.
Микольська також повідомила, що оптимальним початковим форматом буде надання страхових послуг уже в 2018 році.
“Попередньо ми говорили про три роки роботи агентства в форматі страхування, перестрахування і страхового забезпечення, але тут ми говоримо про те, що можуть бути додаткові послуги. Тобто замість різкого переходу буде поступова поява додаткових послуг в портфелі експортно-страхового агентства”, – заявила вона.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас