На Олімпійських іграх-2020 випробують систему розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Олімпійських іграх-2020 випробують систему розпізнавання облич

Технології&Авто
220
Олімпійські і Паралімпійські ігри в Токіо в 2020 році стануть одним з найбільших майданчиків для випробування технології розпізнавання облич. Біометрію застосують для ідентифікації спортсменів, журналістів та офіційних осіб. Організатори сподіваються, що технологія прискорить процес огляду і скоротить черги.
Олімпійський комітет буде проводити процедуру розпізнавання облич на всіх майданчиках Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо в 2020 році, повідомили джерела видання Japan Times. Всі спортсмени, журналісти та офіційні представники отримають ID-карти з фотографіями, які будуть внесені в базу даних. Біля входу на майданчики програма буде звіряти обличчя людини із завантаженою в базу фотографією.
Завдяки цьому учасники не зможуть передати свій ідентифікатор стороннім особам. Також ніхто не зможе використовувати вкрадену або знайдену ID-карту. Організатори вважають, що це дозволить знизити ризик терористичних актів на Олімпійських іграх-2020 року, а також скоротить час очікування в чергах.
Глядачам проходити біометричну ідентифікацію не доведеться. Їх, як правило, попросять пред’явити квиток і пройти огляд особистих речей. Всього комітет розраховує видати ID-карти 300 000-400 000 учасників. Таким чином, Олімпійські ігри в Токіо можуть стати одним з найбільших майданчиків з тестування технології розпізнавання облич.
Розробляти систему буде японська компанія NEC. Її технології вважаються одними з найточніших на ринку. За даними компанії, системи NEC розпізнають людину навіть після пластичної операції, а також розрізняють однояйцевих близнюків. У 2014 році програма NeoFace від NEC допомогла поліції Чикаго відстежити злочинця. Її технології також використовуються в мережі фаст-фуд ресторанів CaliBurger.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас