Стало відомо, хто керуватиме тепломережами Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, хто керуватиме тепломережами Києва

Фондовий ринок
1109
Комунальне підприємство “Київтеплоенерго” візьме на баланс теплові мережі Києва після розірвання договору столиці з ПАТ “Київенерго” 27 квітня 2018 року, повідомив журналістам заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв в середу.
“Сьогодні (27 грудня – ред.) видано розпорядження про те, що “Київтеплоенерго” візьме на баланс обладнання тепломереж Києва”, – сказав він.
За словами Пантелєєва, КП прийме тепломережі в своє управління в період до наступного опалювального сезону. При цьому буде використано досвід прийняття від “Київенерго” тепломереж в зоні обслуговування Дарницької ТЕЦ.
При цьому заступник голови КМДА додав, що в процесі передачі тепломереж можуть виникнути складнощі з спільним використанням об’єктів, що належать “Київенерго”.
“Обладнання, що перебуває у комунальній власності, недостатньо для надання послуг з теплопостачання. Деяке обладнання, будівлі і транспорт знаходяться у власності “Київенерго”, і місто буде змушене вирішувати питання спільного використання цих об’єктів”, – пояснив Пантелєєв.
За його словами, “Київтеплоенерго” знадобиться від 2 до 6 місяців на одержання відповідних ліцензій і дозволів.
“В бюджеті Києва на 2018 рік ми заклали кошти на підготовку нової комплексної схеми теплопостачання Києва”, – додав Пантелєєв.
Модернізація системи теплопостачання вимагає інвестицій близько $1 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас