WeChat замінить китайцям паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WeChat замінить китайцям паспорти

Світ
676
Месенджер WeChat від Tencent стане ще більш незамінним у повсякденному житті китайців. Уряд міста Гуанчжоу працює над проектом, який перетворить WeChat на посвідчення особи, пише South China Morning Post.
Уряд Гуанчжоу запустив пілотну програму зі створення віртуальної ID-картки, яка буде служити альтернативою посвідченню особи. Ідентифікація буде здійснюватися за допомогою програми WeChat, а тестуватимуть її мешканці, зареєстровані в міському окрузі Наньша. Незабаром пілот почне роботу у всій провінції Гуандун.
Ідея полягає у використанні системи розпізнавання облич для авторизації WeChat. Це дозволить уникнути витоків конфіденційної інформації і виключить можливість підробки посвідчення особи. Таким чином, користувачі WeChat зможуть бронювати номери в готелях і навіть користуватися послугами державних установ без пред’явлення своєї звичайної ID-картки.
Розробкою нової ID-програми займається команда Tencent і дослідний інститут Міністерства державної безпеки, а також кілька банків та інших урядових департаментів. На сьогоднішній день в WeChat зареєстровано 980 млн активних користувачів, і якщо програма зі створення і впровадження віртуальної ID-картки пройде успішно, це стане черговою віхою в еволюції програми з простого месенджера в єдину систему ідентифікації.
У Китаї вже були спроби запуску віртуальних ID-карток. У червні 2016 року подібний сервіс почали розробляти Міністерство держбезпеки спільно з Alipay. Систему використовували близько 400 000 міських жителів для проходження систем контролю в аеропортах і на залізничних станціях.
Згідно зі звітом дослідницької компанії Penguin Intelligence, 92% жителів великих міст Китаю використовують WeChat або Alipay як засіб для оплати покупок. Серед найбільш популярних причин відмови від готівки на користь мобільних додатків — швидкість і зручність використання електронних гаманців.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас