Шотландія почне експеримент з БОД у 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландія почне експеримент з БОД у 2018 році

Світ
899
У 2018 році Шотландія почне проводити експеримент із запровадження базового основного доходу. Бажаючі взяти участь повинні подати заявки не пізніше березня наступного року, пише Science Alert.
Експеримент проводиться за підтримки місцевого уряду, який виділив на нього £250. Відбір міст для експерименту завершиться в кінці березня, але вже зараз відомо, що в отриманні БОДу братимуть участь жителі Глазго, Единбурга, Файфе і Північного Ейршира.
У Шотландії деякі експерти критикували уряд за участь в експерименті, бо він не має повноважень щодо введення нових допомог і податків. Однак політики з різних партій схвалюють введення БОД, позаяк він може замінити неефективні допомоги по безробіттю.
За словами першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен, влада регіону повинна бути готовою допомогти людям адаптуватися до нової економіки. Шотландія – не перший регіон світу, де розглядають введення БОД. У 2017 році було проведено низку експериментів в Кенії, Фінляндії, Канаді та США (в штаті Каліфорнія). Американські дослідження проводить, в основному, глава Y Combinator Сем Альтман.
У всіх випадках у БОД знаходяться критики, які сумніваються, що виплата будь-яких допомог може спонукати людей працювати.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас