США стали найдорожчим ринком збуту природного газу в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США стали найдорожчим ринком збуту природного газу в світі

Енергетика
746
Спотова ціна природного газу на північному сході США зросла більш ніж утричі, до максимуму за три роки, через посилення попиту на паливо на тлі холодної погоди.
В результаті цей регіон став найдорожчим ринком газу в світі, повідомляє агентство Bloomberg.
Газ для Нової Англії з постачанням на наступний день на майданчику Intercontinental Exchange у вівторок подорожчав до $35,35 за 1 млн британських термальних одиниць (BTU). При цьому січневі ф’ючерси на природний газ на NYMEX подешевшали на 0,9% – до $2,643 за 1 млн BTU.
Цього вівторка споживання природного газу в США було на 31% вище, ніж 22 грудня, – 115,7 млрд кубічних футів. Згідно з даними PointLogic Energy, досягнутий максимум для цієї пори року за весь час спостережень – з 2007 року.
Зростання спотових цін було найбільш помітним на північному сході, оскільки генерація електроенергії в штатах Нової Англії (Коннектикут, Мен, Массачусетс, Нью-Гемпшир, Род-Айленд, Вермонт) залежить від природного газу більше, ніж в інших регіонах США. Крім того, в цьому регіоні значна кількість домоволодінь використовує газ для опалення.
Однак якщо холоди в США затягнуться надовго, і газ залишиться дорогим, електростанції Нової Англії повернуться до спалювання мазуту або нафти – більшість з них мають можливість вибору палива, хоча його зміна пов’язана з певними витратами і технологічними складнощами. Природний газ цікавий доти, поки він коштує не більше $14 за 1 млн BTU, в Нью-Йорку – не більше $10,5-11 за 1 млн BTU, зазначає експерт Con Edison Energy по ринку природного газу Джон Боррузо.
Після двох м’яких зим поспіль “бики” газового ринку роблять ставку на холоди, які сприятимуть підвищенню попиту на паливо, зазначає агентство Bloomberg. Рекордні обсяги споживання газу електростанціями і зростаючий експорт палива призвели до того, що запаси в США на початку зими перебували на рівнях нижче норми вперше з 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас