НБУ відкликав банківські ліцензії ще у двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відкликав банківські ліцензії ще у двох банків

Фондовий ринок
3897
Національний банк України (НБУ) рішеннями правління від 26.12.2017 №827-рш і №829-рш відкликав банківські та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій у ПАТ «Апекс-Банк» (м.Київ) та ПАТ «Промислово-фінансовий банк» (м.Кременчук) відповідно, – повідомила сьогодні прес-служба регулятора.
Як нагадує центробанк, ці фінансові установи прийняли рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.
«Ми вважаємо рішення деяких банків припинити банківську діяльність зваженим і «дорослим» кроком, який свідчить про адекватну оцінку акціонерами цих банків ситуації на ринку і власних можливостей у виборі і реалізації бізнес-моделі конкретного банку», – підкреслила заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова.
За її словами, «наявність життєздатної бізнес-моделі, а також готовність і здатність акціонерів підтримувати фінансову стійкість банку – запорука успішності будь-якої банківського установи».
«У свою чергу можливість безболісної трансформації в небанківську фінансову або нефінансову установу сьогодні не тільки мінімізує ризики вкладників і кредиторів, а й дає реальну можливість акціонерам переорієнтуватися на інші види діяльності, які можуть бути більш привабливими для них і прийнятними з точки зору регулятора», – додала вона.
В НБУ також нагадали, що процедура добровільного припинення банківської діяльності стала можливою завдяки прийняттю в березні 2017 р. Закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків». Якщо раніше банки могли добровільно припинити діяльність тільки шляхом повної ліквідації, що створювало значні незручності для їхніх власників, то тепер акціонери банку можуть прийняти рішення про припинення банківської діяльності та зберегти юридичну особу. Така юрособа, яка перестала бути банком, може продовжити працювати на ринку фінансових послуг (за умови отримання відповідних ліцензій) або здійснювати інші види господарської діяльності.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас