Geely стане найбільшим акціонером шведського автоконцерну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Geely стане найбільшим акціонером шведського автоконцерну

Фондовий ринок
1731
Китайська автомобільна група Zhejiang Geely Holding Group (Geely) купує 8,2%-ву частку шведського концерну Volvo AB у інвестфонду Cevian Capital.
Після отримання регулятивних дозволів і закриття угоди Geely стане власником найбільшої частки в акціонерному капіталі Volvo, яка є виробником вантажних автомобілів, автобусів, будівельного обладнання, а також дизельних двигунів, йдеться в прес-релізі китайської компанії.
Відповідно до умов угоди, яку Geely називає “стратегічною інвестицією”, вона придбає у Cevian всі належні інвестфонду папери Volvo: 88,47 млн ​​акцій класу “A” і 78,77 млн ​​акцій класу “B”. В результаті Geely буде володіти 15,6% голосуючих акцій Volvo.
“Ми раді досягти угоди з Cevian про купівлю його частки в Volvo, яка зробить нас найбільшим акціонером компанії, яка є світовим лідером у багатьох аспектах розробки, виробництва і продажів комерційних транспортних засобів”, – заявив голова ради директорів Geely Лі Шуфу.
“Ми підтримаємо раду директорів Volvo AB і менеджмент в подальшій реалізації поточної стратегії”, – зазначив Лі Шуфу.
Як повідомлялося, в 2010 році Geely купила у Ford Motor Co. виробника автомобілів класу “люкс” Volvo Car Group, що входила раніше в Volvo AB.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас