SoftBank переведе кредитні історії на блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank переведе кредитні історії на блокчейн

Фінтех і Картки
345
Японська компанія SoftBank Group розробила систему управління особистою фінансовою інформацією на базі блокчейна. Таким чином, кредитори зможуть отримати миттєвий доступ до кредитної історії позичальника та його споживчої активності, пише Nikkei Asian Review.
Зокрема, система надасть фінансовим організаціям доступ до історії орендних платежів і даних про володіння нерухомістю, що агрегує компанія Insite. Її база поповнюється приблизно на 170 тис. записів на місяць.
За допомогою нової системи банки зможуть швидше оцінити платоспроможність позичальника. Раніше цей процес займав багато часу, оскільки необхідно було запитувати і підтверджувати інформацію про доходи та суми на банківському рахунку. Особисті дані зазвичай зберігаються на одному сервері або в «хмарі», що робить їх уразливими для хакерських атак. Блокчейн дозволяє розподілити дані між декількома комп’ютерами, які перевіряють записи один одного.
Система була розроблена SoftBank Technology і стартапом Sivira, який розробляє програми з використанням блокчейн-технології. Безпосереднім управлінням інфраструктурою буде займатися SoftBank Technology.
SoftBank планує випустити розподілену базу кредитних історій на ринок вже в 2019 році. До 2020 року компанія сподівається отримати замовлення від 30-50 компаній, в основному банків, що спеціалізуються на споживчому кредитуванні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас