Кабмін погодив позику $500 млн у Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін погодив позику $500 млн у Китаю

Кредит&Депозит
328
Державна іпотечна установа (ДІУ) залучить $500 млн зовнішніх позик для фінансування інвестиційного проекту на будівництво житла.
Відповідну постанову №1008 опублікував Урядовий кур’єр.
Так, ДІУ під держгарантії отримала дозвіл взяти кредит $500 млн під 4,5% річних строком на 15 років.
Згідно з повідомленням, вибірка кредиту здійснюється окремими траншами відповідно до затвердженого графіка фінансування, зазначеного в кредитному договорі.
Цільове призначення кредиту – фінансування операцій із придбання житла або фінансування будівництва житла відповідно до державного інвестиційного проекту.
Це дозволить побудувати 1,4 млн кв. м житла (близько 30,6 тис. квартир) на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу зі ставкою не більш ніж 15,3% річних.
Пріоритетом стане забезпечення житлом учасників АТО, військовослужбовців і поліцейських, а також вимушених переселенців.
Схвалені умови фінансування також передбачають трирічне відстрочення терміну погашення кредиту і погашення основної суми боргу 24 рівними частинами раз на півроку з виплатою відсотків.
Згідно з пояснювальною запискою, раніше ДІУ на конкурсі відібрало Китайську національну корпорацію генеральних підрядів (CCEC) і 17 листопада 2017 року уклало з нею угоду про реалізацію державного інвестиційного проекту, яким підтвердило умови отримання фінансування.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас