Працівників зможуть звільнити за порушення комерційної таємниці – експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівників зможуть звільнити за порушення комерційної таємниці – експерти

Особисті фінанси
1499
В Україні збираються ухвалити новий Трудовий кодекс. Відповідно до оновленої редакції, яка надійшла в Раду після других правок, значно зріс перелік причин для звільнення: так, тепер можуть звільнити у зв’язку з незадовільним станом здоров’я, втратою працездатності і розголошенням комерційної таємниці, йдеться в матеріалі Сегодня.
Саме розширений список причин для звільнень викликав питання у експертній спільноті. Так, лідер всеукраїнської незалежної профспілки “Захист праці” Олег Верник пояснює, що з ухваленням такого кодексу працівники стануть більш незахищеними.
Експерт пояснює, що додалася ще така причина для звільнення, як розголошення комерційної таємниці. Що таке комерційна таємниця, буде прописуватися в трудовому договорі. “Тобто впише роботодавець, що секретом вважається розмір заробітної плати. І якщо працівник своїй дружині або дітям розповість, що ось така у мене зарплата, а дружина піде і подругам поскаржиться, що у чоловіка маленька зарплата – все, пішло розголошення таємниці і є підстави для звільнення”, – наводить приклад Олег Верник.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас