Розумний годинник Apple Watch може мати вбудований зчитувач ЕКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумний годинник Apple Watch може мати вбудований зчитувач ЕКГ

Технології&Авто
1700
Кілька тижнів тому ми писали про перший сертифікований FDA медичний аксесуар для годинника Apple Watch – сенсор AliveCor KardiaBand, що дозволяє зняти ЕКГ за 30 секунд, просто приклавши палець. Але, дуже ймовірно, що наступному поколінню Apple Watch такі зовнішні сенсори взагалі не знадобляться, оскільки вони будуть поставлятися вже з вбудованим датчиком ЕКГ. Про це пише Bloomberg.
Як повідомляє видання, завдяки функції моніторингу ЕКГ годинник зможе реєструвати найменші порушення серцевого ритму і допомагати своєчасно виявляти серйозні захворювання. Тобто, з додаванням цієї функціональності Apple Watch стане більше орієнтованим на використання у сфері медицини. Зараз можливості годинника з відстеження роботи серця обмежені суто спортом і фізкультурою.
Крім того, вбудований датчик ЕКГ дозволить Apple розширити нещодавно запущений спільно зі Стенфордським університетом дослідницький проект Apple Heart Study, націлений на вивчення порушень серцевого ритму.
За даними Bloomberg, реалізувати функцію кардіограми в годиннику Apple може кількома способами, один з них – датчики з боків пристрою, які будуть відправляти слабкий електричний імпульс в серце. Звісно, як зазвичай, в кінцевому підсумку все може працювати зовсім інакше, або Apple взагалі відмовиться від реалізації такої функції, але з урахуванням останніх тенденцій і потенційної вигоди відмова здається малоймовірною.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас