Ринок обміну валют НФУ за 2017 рік суттєво змінився на краще - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок обміну валют НФУ за 2017 рік суттєво змінився на краще - Рожкова

Валюта
342
За словами Катерини Рожкової, ринок обміну валют НФУ за 2017 рік суттєво змінився на краще, а саме компанії почали показувати реальний обсяг здійснених валютообмінних операцій, який за даними НБУ збільшився в 8 разів.
Про це заступник Глави НБУ повідомила на щорічній нараді з небанківськими фінансовими установами (НФУ), які отримали генеральну ліцензію НБУ на здійснення діяльності з обміну валют.
Ринок обміну валют НФУ за 2017 рік суттєво змінився на краще - Рожкова
При цьому, зі слів Рожкової, головними проблемами на ринку залишилися: високий рівень монополізації, непрозорі структури власності НФУ, тіньові операції з валютою. Саме на ці питання НБУ акцентує свою увагу в наступному році при проведенні перевірок та видачі ліцензій.
У НБУ повідомили, що станом на перше грудня поточного року Нацбанк провів 1204 перевірки НФУ, що склало 30% від загальної кількості офіційно зареєстрованих пунктів обміну валют.
Разом з тим, як зазначає Глава правління Всеукраїнської асоціації фінансових компаній Анна Замазєєва, основними проблемами НФУ на валютообмінному ринку залишаються: проблеми взаємодії з банками щодо відкриття рахунків в іноземній валюті і зарахування валюти на дані рахунки, неврегульовані агентські схеми, спірні ситуації при здійсненні перевірок НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас