Третину електрики в Британії забезпечують відновлювані джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третину електрики в Британії забезпечують відновлювані джерела

Енергетика
308
Водночас частка безвуглецевої генерації в загальному обсязі виробленої в Британії електроенергії досягла позначки 54,4%, завдяки вітровим і сонячним фермам, а також атомній енергетиці, пише Independent.
У третьому кварталі 2017 року відновлювані джерела енергії виробили третину електрики в Великобританії. Їх частка в енергоспоживанні зросла на 5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, досягнувши 30%. За словами аналітика Energy and Climate Intelligence Unit Джонатана Маршала, такі цифри «забили останній цвях в труну твердження, що чиста енергетика не може бути повноправним учасником ринку».
В цілому, частка невуглецевої генерації в загальному обсязі виробленої електроенергії зросла до 54,4%, завдяки вітровим і сонячним електростанціям, а також АЕС. При цьому, частка атомної енергетики стрімко падає, в той час як інвестиції в вітрову і сонячну генерацію зростають.
Енергетичний сектор склав 17,5% від загального споживання палива в Великобританії в 2016 році. На думку Маршала, декарбонізація саме цієї сфери дозволить згодом зробити революцію і в інших галузях. Зокрема, електрифікувати транспорт.
Цього можна буде досягти за рахунок збільшення потужностей вітрових електростанцій. Нещодавні обмеження на будівництво наземних вітрових електростанцій змусили британців перейти на морські вітрогенератори.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас