Мінфін розглядає можливість введення цифрових РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін розглядає можливість введення цифрових РРО

Казна та Політика
329
Міністерство фінансів розглядає можливість введення цифрових реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну з посиланням на слова держсекретаря міністерства Євгена Капінуса.
“Мінфін працює над розширенням сфери застосування РРО. Це один з важливих інструментів для детінізації економіки країни”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, для зменшення витрат підприємців на придбання традиційних РРО зараз в рамках діяльності створеної при Мінфіні робочої групи опрацьовується питання запровадження всіх можливих технологій в сфері РРО, в тому числі впровадження цифрових РРО.
Бізнес отримає можливість використовувати власні комп’ютери, планшети, смартфони або інші пристрої для формування розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
Також робоча група напрацювала механізм (так званий “кешбек”), який буде стимулювати покупця отримувати фіскальний чек за товар або послугу.
Покупець матиме можливість перевірити його електронну копію на порталі перевірки розрахункових операцій.
Крім того, робоча група напрацювала зміни до наказу Мінфіну №547, які спрямовані на лібералізацію порядку реєстрації РРО.
Зокрема, підприємці подаватимуть меншу кількість документів, необхідних для реєстрації РРО, і надаватимуть відповідні документи в електронному вигляді.
Також передбачається розширення можливостей електронних сервісів ДФС при реєстрації РРО.
18 грудня Кабінет Міністрів встановив граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів, у разі перевищення якого застосовуються реєстратори розрахункових операцій (РРО), в 500 тис. гривень (раніше цей показник становив 200 тис. гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас