Ощадбанку дозволили забрати головний офіс Брокбізнесбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанку дозволили забрати головний офіс Брокбізнесбанку

Казна та Політика
414
Київський апеляційний господарський суд дозволив Ощадбанку забрати колишній головний офіс Брокбізнесбанку за борги.
Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, суд відмовив у задоволенні позову про визнання недійсним іпотечного договору, за яким Ощадбанк має право звернути стягнення на нерухоме майно вартістю понад 144 млн грн.
Раніше Ощадбанк отримав право власності на будівлю Брокбізнесбанку на вул. Саксаганського в Києві в рахунок боргу в сумі 200 млн грн.
У ГПУ зазначили, що ТОВ “Капітал Інвест ЛТД” подало позов до Господарського суду Києва про визнання недійсним договору іпотеки нежитлового приміщення вартістю понад 144 млн грн, розташованого в столиці. Суд прийняв рішення на користь компанії, але, після втручання ГПУ, суд скасував своє незаконне рішення, яке фактично давало можливість позичальнику не виконувати свої договірні зобов’язання.
Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокуратури про те, що спірний договір укладений з дотриманням законодавства.
Виходячи з вищевикладеного, в разі невиконання комерційною структурою зобов’язань за кредитним договором Ощадбанк матиме можливість погасити заборгованість шляхом звернення стягнення на вищевказане нежитлове приміщення.
20 грудня Київським апеляційним господарським судом було скасовано судове рішення, яким виведено вищевказане нерухоме майно з іпотеки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас