Парубій підписав продовження мораторію на продаж с/г землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парубій підписав продовження мораторію на продаж с/г землі

Аграрний ринок
417
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроект №7350 “Про внесення змін до перехідних положень Земельного кодексу про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення”.
Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, проект закону спікер підписав 22 грудня і передав його на підпис главі держави.
Як повідомлялося, 7 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року, ухваливши за основу і в цілому відповідні зміни у Земельний кодекс.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, перед введенням в Україні обігу сільгоспземель спочатку необхідно розробити і прийняти законодавчу базу щодо формування розвиненої мережі фермерських господарств і сільгоспкооперативів.
Автори документа вважають, що продовження мораторію дозволить зняти соціальну напруженість, яка виникла в суспільстві на тлі політичних спекуляцій з цього питання і надасть певний час для розробки механізму запровадження прозорого ринку земель сільгосппризначення.
20 грудня парламент відхилив постанову про скасування свого рішення про продовження мораторію, чим відкрив можливість його підписання спікером і потім главою держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас