Клімкін розповів, як Канада просуватиме інтереси України під час головування у G7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін розповів, як Канада просуватиме інтереси України під час головування у G7

Казна та Політика
151
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, як Канада зможе просувати інтереси України під час свого головування у Великій сімці, яке буде наступного року. Про це він розповів під час спільного брифінгу з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріленд.
“Маю сказати, це була велика частина нашої сьогоднішньої розмови — що маємо разом зробити у сенсі головування Канади у Великій Сімці. Велика сімка для нас, якщо хочете, стала уособленням трансатлантичного світу, цивілізованого світу. Вважаю, що саме належність України до цього світу — це те, що зараз визнається і відчувається всіма”, — зазначив голова МЗС України.
Його слова підтвердила канадська колега, зазначивши важливість українського питання у G7.
“Очевидно, питання України, як завжди, буде одним з важливих, і цей візит до України дає мені можливість порадитись із українцями про те, як ми можемо допомогти Україні в наступному році”, — сказала вона.
В свою чергу Клімкін розповів детально, як саме Канада зможе допомогти під час майбутнього головування.
“По-перше це, звичайно, безпековий аспект — те що Сімка може зробити в сенсі збільшення тиску на Росію — і це стосується як окупованого Донбасу, так і окупованого Криму. Ми говорили про санкції, звичайно, про політичний тиск і солідарність, звичайно, про можливі без пекові аспекти, включаючи постачання зброї, і це, якщо хочете, один великий вимір”, — сказав міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас