Експерт розповів, як українцям не платити за газ сусідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, як українцям не платити за газ сусідів

Особисті фінанси
3585
21 грудня народні депутати внесли зміни в Закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Зокрема, правки забороняють встановлення загальнобудинкових лічильників газу без згоди мешканців. Також тепер споживачі газу можуть самостійно встановити індивідуальний лічильник і отримати компенсацію витрат за рахунок закладених у тариф коштів.
За словами колишнього члена Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг Андрія Геруса, тепер споживачам послуг, якщо вони відмовилися від загальнобудинкового лічильника, повинні встановити індивідуальні лічильники. Про це він заявив в ефірі радіостанції «Голос столиці».
«Проблема в тому, що більшість споживачів як раз хочуть, щоб у них були індивідуальні лічильники. Чому так? Тому що ти сам безпосередньо відповідаєш за своє споживання. Це відповідальне споживання енергоресурсу, зокрема, газу. Якщо ти вжив менше і заощадив, то, відповідно, менше заплатив», — говорить Герус.
За словами експерта, встановлення індивідуальних лічильників дозволяє споживачам не платити за газ сусідів.
«За наявності одного лічильника на весь великий будинок, якщо ти заощадив, то все одно будеш платити більше, тому що якщо якийсь твій сусід зверху або знизу вжив більше газу, то ти заплатиш в тому числі і за нього», — пояснив Герус.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас