День фінансів, 21 грудня: арешт активів Коломойського і Боголюбова, аудит "по-європейськи" і компенсація за встановлення лічильників газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 грудня: арешт активів Коломойського і Боголюбова, аудит "по-європейськи" і компенсація за встановлення лічильників газу

645
Четвер, 21 грудня, багато важливих новин стосувалися Приватбанку і його колишніх власників – Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова:
Суд наказав арештувати активи Коломойського і Боголюбова. Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать. За допомогою цього судового розгляду Приватбанк збирається повернути понад 2,5 млрд дол США, з урахуванням відсотків.
“Коломойський висловився про рішення суду, зазначивши, що це тимчасовий арешт на час розгляду справи в суді.
НБУ теж прокоментував ситуацію. Нацбанк схвалив рішення суду Англії щодо Приватбанку, зазначивши, що цей позов спрямований на захист інтересів банку і відшкодування коштів вкладників.
Тим часом “Укрнафта” виплатила Коломойському і Боголюбову 2,3 мільярда дивідендів. Про це свідчать дані зі звіту НАК “Нафтогаз України”.
А ПриватБанк виставив “дочку” на продаж. Найближчим часом вирішиться доля власного пакета акцій латвійського AS PrivatBank.
Новини без Коломойського і Приватбанку:
Аудитори запрацюють по-європейськи. ВР прийняла закон «Про аудит фінансової звітності і аудиторську діяльність», яким приводяться норми національного законодавства в сфері аудиторської діяльності у відповідність до законодавства ЄС.
В Україні газові компанії зобов’язали встановлювати індивідуальні лічильники. Закон передбачає можливість самостійного встановлення індивідуальних лічильників газу побутовими споживачами з наступною компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за природний газ.
В ЄС стурбовані коливаннями біткойна. Європейська комісія закликала трьох фінансових регуляторів ЄС терміново оновити фінансові правила, щоб впоратися з нестабільністю криптовалюти біткойн, після того, як та за рік подорожчала з 1 тисячі доларів до 20 тисяч.
“Доступне житло”: як держава допомагає українцям купити квартири. Раніше в програмі могли брати участь тільки соціально незахищені категорії населення. Але цього року до програми включили і тих, хто взагалі не має житла.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас