Податківці оголошують «полювання» на новорічні корпоративи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці оголошують «полювання» на новорічні корпоративи

Казна та Політика
4233
За даними ДФС Херсонської області, далеко не всі новорічні корпоративи пробиваються через касові апарати. Тому в передсвяткові дні співробітники фіскальної служби області посилять роботу з виявлення подібних випадків.
Багато закладів віддають замовникам чеки тільки після проведення банкету, хоча завжди отримують передоплату.
Співробітники фіскального відомства попереджають, що такі факти є порушенням закону і будуть жорстко каратися. Чек потрібно видавати двічі.
Перший раз за передоплату, яка так і кодується в касовому апараті. І другий раз вже з остаточного розрахунку.
Співробітники фіскальної служби переконливо просять добропорядних громадян посприяти їм у цій роботі.
Зокрема, в відомство потрібно повідомляти про кафе, бари і ресторани, в яких вони відпочивали, скільки при цьому було осіб, яка сума витрачена і які їм видали фіскальні чеки.
З початку року ДФС області проведено 500 таких перевірок, в ході яких порушників оштрафували на 7 млн. грн. 4 з них вже надійшли до бюджету. Крім того, податківці навіть склали списки претендентів на майбутні перевірки, а це ще 50 закладів. Які саме – не кажуть, щоб уникнути розголошення інформації.
Під підозру відразу потрапляють ті ПП, які показують дуже маленькі суми прибутку і менше 100 грн на місяць акцизного податку. В рамках фактичної перевірки, яка становить 10 днів, співробітники податкової безвідривно моніторять виручку протягом усього періоду.
Як правило, прибуток в торговій точці різко зростає, а власник висловлює уявне здивування з цього приводу. Якщо факт порушення буде встановлено, суб’єкту господарювання загрожує штраф у розмірі подвійної вартості необлікованого товару.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас