Новий метод знижує квантові шуми в 100 млн разів краще за аналоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий метод знижує квантові шуми в 100 млн разів краще за аналоги

Технології&Авто
884
Команда вчених Університету Сіднея вирішила поширену проблему квантових сенсорів, розробивши технологію зниження шумів, яка працює в 100 мільйонів разів краще за традиційні методи.
Під керівництвом професора Майкла Бірцука фізикам вдалося «обдурити» занадто чутливі сенсори, змусивши їх блокувати фонові шуми, які заважають протоколам обробки результатів вимірювань правильно інтерпретувати сигнали. Так зване просочування спектральних складових ускладнює роботу з сигналом.
За допомогою захоплених атомних іонів дослідники змогли скоротити просочування на багато порядків, порівняно з сучасними методами. За словами Бірцука, новий метод, ідентифікуючи джерело перешкод, які відбуваються в квантових комп’ютерах через вплив навколишнього середовища, в певних обставинах, пригнічує шуми в 100 мільйонів разів краще за існуючі методи.
«Наш підхід актуальний майже для всіх квантових датчиків і також може бути використаний для квантових обчислень, оскільки допомагає визначити джерела апаратних помилок. Це значний крок вперед в роботі з квантовими сенсорами», — говорить Бірцук.
Новий протокол може застосовуватися в медицині, наприклад, при отриманні зображень усередині живих клітин, або в системах безпеки, де використовуються квантові магнетометри, що вимірюють магнітні поля для пошуку і захоплення цілі, повідомляє ZDNet.
Використовувати досягнення квантової фізики і нанотехнологій для виявлення маркерів раку змогли фахівці п’яти країн під керівництвом австралійського професора. Вони розробили біосенсор, здатний виявити молекулу розміром 3,5 нм і відслідковувати її взаємодії протягом тривалого часу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас