Нафта корекційно дешевшає після подорожчання в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта корекційно дешевшає після подорожчання в середу

Енергетика
196
Світові ціни на нафту в четвер вранці помірно знижуються в рамках корекції після зростання в середу, що сталося на даних міненерго США про зменшення запасів цієї сировини, свідчать дані торгів.
Станом на 07.08 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,26%, до 64,39 долара за барель, ціна лютневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,14% – до 58,01 долара за барель.
В ході торгів середи нафта дорожчала на даних міністерства енергетики США про запаси нафти в країні. За даними відомства, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 15 грудня, знизилися на 6,5 мільйона барелів, або на 1,5%, до 436,5 мільйона барелів.
Аналітики при цьому вважали, що запаси зменшилися меншою мірою – на 0,9%, або на 3,8 мільйона барелів, до 436,5 мільйона барелів. При цьому, за даними міністерства, видобуток нафти в країні за тиждень зріс на 0,09%, або на 9 тисяч барелів на добу, до 9,789 мільйона барелів на день.
Інвестори також відреагували на заяви міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха, який зазначив, що ОПЕК і партнери не мають наміру переглядати угоду про глобальне скорочення видобутку нафти раніше червня. За словами міністра, світові запаси нафти не досягнуть середніх п’ятирічних рівнів до червня, якщо не станеться чогось несподіваного.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас