Android 8.0 на Nokia 8. Що нового приносить оновлення смартфона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android 8.0 на Nokia 8. Що нового приносить оновлення смартфона

Фондовий ринок
1704
На початку грудня смартфони Nokia 8 отримали оновлення до Android 8.0 Oreo. Виробник відмовився від встановлення фірмових оболонок на користь «чистої» системи, що дозволило йому випустити оновлення на свій флагман в максимально стислі терміни. Нова версія «зеленого робота» приносить як великі зміни, що відразу впадають в очі, так і безліч невеликих нововведень. Розповімо про найбільш цікаві «фішки» Android 8.0 на Nokia 8.
Google продовжує нарощувати функціональність багатозадачності в Android. Сьома версія ОС зробила можливим запуск двох додатків на екрані. У Oreo розробники пішли далі і додали функцію «Картинка у картинці» (PiP). В її основі лежить можливість згортати програми в невелике вікно поверх інтерфейсу системи.
Наприклад, можна запустити навігатор, прокласти маршрут, а потім згорнути його і користуватися мессенджерами або відкрити браузер. Навігація буде продовжувати ненав’язливо працювати в маленькому віконці в кутку дисплея, яке при бажанні перетягується в будь-яке місце. Точно так само можна дивитися відео через VLC-плеєр.
Розробникам потрібно оновлювати свої програми для того, щоб вони були сумісні з цією функцією. Тому зараз не так багато ПЗ, яке б підтримувало PiP-режим. На даний момент з «Картинкою в картинці» працюють Карти Google, плеєр VLC, Google Duo, YouTube Red. Однак згодом список буде поповнюватися новими додатками.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас