Sony розробила VGA-датчик для сканування простору зі швидкістю 120 FPS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony розробила VGA-датчик для сканування простору зі швидкістю 120 FPS

Фондовий ринок
728
Компанія Sony Corporation анонсувала нове покоління датчиків зображення для так званих часопролітних камер (ToF, time-of-flight). Часопролітні камери необхідні для вимірювання глибини сцени або, простіше кажучи, для оцифровки навколишнього простору і об’єктів. Робиться це трьома основними способами, загальний зміст яких полягає у вимірюванні або в обчисленні часу руху світла від джерела до об’єкта і назад відбитого світла до датчика зображення. Цей час обчислюється для кожного пікселя камери, що накладає особливі вимоги до чутливості пікселів і до швидкості роботи всієї електронної обв’язки датчика.
Датчик Sony IMX456QL роздільною здатністю 640 × 480 пікселів (0,307 Мп) і з диоганалью 8 мм (Type 1/2) використовує метод визначення дальності з опорним модульованим випромінюванням. Джерелом модульованого випромінювання є інфрачервоні світлодіоди з довжиною хвилі 850/940 нм. Частота модуляції 5-100 МГц. Кожен піксель датчика приймає відбитий від об’єкта сигнал і порівнює його із опорним, а потім (відповідно до алгоритму) з різниці фаз або амплітуд, відбувається обчислення дальності до кожної точки об’єкту зйомки. Заявлена для датчика Sony IMX456QL точність становить 6 мм на відстані одного метра. При цьому датчик може визначати глибину сцени як на дальності від 30 см до одного метра, так і до 10 метрів.
Часопролітні камери необхідні в системах цифрового зору роботів, а також у автопілотах автомобілів і дронів. Вони затребувані в ігрових приставках, для розпізнавання жестів і, напевно, знайдуть застосування в гарнітурах віртуальної і доповненої реальності. Попереднє покоління датчиків могло похвалитися роздільною здатністю 320 × 240 пікселів. Нове підтримує роздільність типу VGA і, що важливо, працює на швидкості 120 кадрів на секунду. До речі, дальність визначається відразу на всьому кадрі, що робить датчики Sony цікавішими за системи на основі лазерних далекомірів. Останні вносять викривлення при роботі на об’єктах, що швидко рухаються, тоді як повнокадровий датчик визначення глибини позбавлений цього недоліку.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас