Роботи не відберуть у нас роботу. Вони дадуть нам підвищення - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи не відберуть у нас роботу. Вони дадуть нам підвищення - аналітики

Світ
629
До 2020 року штучний інтелект знищить 1,8 млн робочих місць, але одночасно створить 2,3 млн нових вакансій. Для багатьох людей роботизація стане шансом для просування кар’єрними сходами, прогнозують аналітики Gartner. Медики і вчителі отримають найбільше можливостей, а ось заводським робітникам і водіям доведеться задуматися про пошук іншої роботи.
До 2020 року технології штучного інтелекту створять на півмільйона більше робочих місць, ніж встигнуть знищити. Такого висновку дійшли аналітики компанії Gartner. За їхніми прогнозами, до 2025 року число нових вакансій, створених завдяки ШІ, перевершить кількість відібраних роботами робочих місць ще більше – більш ніж на 2 млн.
Однак розподіл вакансій на ринку праці буде нерівномірним. У в сфері держуправління, охорони здоров’я та освіти з’явиться найбільше нових вакансій. Роботи та алгоритми займуть позиції асистентів вчителів і медиків, але самі фахівці збережуть свою роботу. Автори звіту зауважують, що навіть якщо ШІ не замінить робочі місця і не створить нові вакансії, він поліпшить роботу фахівців і дасть їм нові можливості.
Багато людей отримають вищі посади і зможуть виконувати складніші і цікавіші завдання. «Роботи не відберуть у нас робочі місця, вони дадуть нам підвищення. Саме з такої позиції ми повинні розглядати ШІ», – розповів в інтерв’ю CNBC керівник досліджень Gartner Манджунат Бхат.
Але пощастить не всім. Найбільше ризикують залишитися без роботи співробітники транспортної та виробничої галузей.
Точну картину ринку праці в майбутньому Gartner не дає. Аналітики вважають, що ШІ створить цілий спектр вакансій – як для висококваліфікованих фахівців, так і для новачків на початку кар’єри. Є ймовірність, що в майбутньому значно зросте попит на фахівців інтелектуальних сфер. Нещодавнє дослідження Boston Consulting Group виявило, що в Росії гострий брак на професіоналів у сфері «Знання», яка вимагає аналітичної і творчої праці, а також високої кваліфікації і автономії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас