День фінансів, 20 грудня: недовіра до Bitcoin, єдина система фінзвітності, головний офіс Uber у Києві, вимоги до України для "безвізу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 грудня: недовіра до Bitcoin, єдина система фінзвітності, головний офіс Uber у Києві, вимоги до України для "безвізу"

1195
У новинах середи, 20 грудня, було багато про довіру і про недовіру:
Недовіра до Bitcoin. Еміль Ольденбург, співзасновник майданчика Bitcoin.com продав всі свої біткойни. Як і навіщо він це зробив, читайте тут. До речі, курс найпопулярнішої криптовалюти сьогодні різко обвалився.
Українці більше довіряють банкам. Саме це стверджують в НБУ. Наприклад, за даними Нацбанку, збільшення депозитів фізичних осіб у гривні за 11 місяців становить 25 млрд грн, тобто +13%. В цілому обсяг вкладів фізосіб досяг 215,8 млрд грн. Депозити бізнесу зросли на 8 млрд грн, або на 3,7% – до 225,4 млрд грн. При цьому, як раніше зазначали в Нацбанку, ставки за депозитами пішли на “дно”.
Система фінзвітності, якій можна довіряти? В Україні збираються ввести єдину систему фінзвітності. Довіряти їй, чи ні – питання відкрите… Але відповідний Меморандум щодо розробки і впровадження Системи фінансової звітності підписали глави Мінфіну, НБУ, НКЦПФР і Нацкомфінпослуг. Основою для роботи Системи стане стандарт XBRL. Що ще буде відрізняти Систему, читайте в цій новині.
Мінфін довіряє закладеному в держбюджет-2018 курсу. «Ми коли формували бюджет, то орієнтувалися на такий курс гривні і вважаємо, що він реалістичний на наступний рік», – заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, відповідаючи на запитання про реалістичність закладеного в держбюджеті на 2018 рік курсу гривні. Він підкреслив, що в даний момент немає підстав вважати цей курс нереалістичним.
Єврокомісія (не)довіряє Україні. ЄС визнає продовження виконання критеріїв візової лібералізації Україною, проте в світлі останніх подій вимагає негайних дій для забезпечення повноцінної імплементації та стійкості реформ. Висунуто шість вимог.
Uber довіряє Києву. Мабуть, саме тому компанія вирішила розмістити в столиці України свій головний офіс в Центральній і Східній Європі. 20 грудня 2017 року Uber офіційно оголосила, що в Києві розміститься основний офіс. До речі, сьогодні ж Європейський суд прирівняв Uber до звичайних таксі.
Прем’єр пропонує довіряти новій формулі ціни на газ. Кабінет міністрів працює над розробкою нової формули ринкової ціни на газ всередині країни. А формула Роттердам+ при формуванні цін на електроенергію на внутрішньому ринку не застосовувалася, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас