Кредитори схвалили найбільшу в історії Латинської Америки реструктуризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори схвалили найбільшу в історії Латинської Америки реструктуризацію

Фондовий ринок
403
Кредитори бразильської Oi SA в середу схвалили план реструктуризації боргу телекомунікаційної компанії, який складає $20 мільярдів, подолавши основну перешкоду в найбільшій в історії Латинської Америки справі про банкрутство.
Після 15-годинної зустрічі в Ріо-де-Жанейро за цей план практично одностайно проголосували представники трьох категорій кредиторів з чотирьох.
Єдиним великим кредитором, який висловився проти, став національний телекомунікаційний регулятор Anatel, якому Oi заборгувала мільярди доларів у вигляді несплачених штрафів.
Голосування ставить крапку в переговорах, що тривали півтора роки, в ході яких кредитори і компанія сперечалися про те, як найкращим чином реструктурувати борг на суму 65 мільярдів реалів ($20 мільярдів).
На кону було понад 100.000 робочих місць, які були б втрачені в разі ліквідації компанії.
Увагу тепер зосереджено на China Telecom Corp і China Mobile Ltd, які висловили бажання взяти під свій контроль Oi після того, як вона вийде з-під захисту від кредиторів.
Крім китайських, інвестиції в Oi, найбільшого в Бразилії оператора фіксованого зв’язку, розглядають і інші іноземні компанії. Керівництво компанії визнало необхідність грошових вливань і включило збільшення капіталу на 4 мільярди реалів за рахунок кредиторів в свій план відновлення.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас