Гонтарєва не отримувала запрошення для звіту в Раді - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва не отримувала запрошення для звіту в Раді - НБУ

Казна та Політика
184
Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва поки не отримувала офіційного запрошення для обов’язкового звіту у Верховній Раді перед її звільненням з посади і призначенням наступника.
Про це повідомили в прес-службі НБУ, коментуючи заяви деяких народних депутатів про майбутній розгляд парламентом кандидатів на пост глави Нацбанку 21 грудня.
“У нас немає офіційного запрошення на четвер у Верховну Раду”, – повідомили в прес-службі, зазначивши, що Гонтарєва давно готова до цього звіту.
Народний депутат від фракції партії “Блок Петра Порошенка”, представник парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак повідомив, що поки остаточного рішення про звіт Гонтарєвої в Раді в четвер не прийнято.
При цьому він пояснив, що подання кандидатів на пост глави НБУ і їх розгляд парламентом можливі тільки після звіту і відставки Гонтарєвої.
“Поки кандидатура не подана. Спочатку треба проголосувати зняття Гонтарєвої, тільки потім президент за регламентом може подати кандидата”, – сказав Демчак.
При цьому він допускає, що всі ці дії можливі в один день.
“Можливо, але в суворій послідовності”, – додав депутат.

Довідка Finance.ua:

  • Глава НБУ Валерія Гонтарєва після трирічного перебування на посаді подала президенту Петру Порошенку прохання про відставку з 10 травня 2017 року та пішла у тривалу відпустку.
  • З 11 травня 2017 року обов’язки глави НБУ виконує перший заступник глави Нацбанку Яків Смолій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас