Російські вчені навчилися дихати рідиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські вчені навчилися дихати рідиною

Технології&Авто
5006
Віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін продемонстрував президенту Сербії Олександру Вучичу проект рідинного дихання та інші напрацювання Фонду перспективних досліджень Роскосмосу.
В ході візиту вчені провели експеримент: в резервуар зі спеціальною рідиною помістили таксу, а через пару хвилин собака звикла до зміни середовища і дихала нормально. Потім Вучич прокоментував побачене, а наукові співробітники розповіли, як технологія допоможе в реальному житті.
Керівник фонду Федір Арсеньєв додав, що розробка допоможе людям, які тонуть на підводному човні. На глибині понад 100 метрів люди не здатні врятуватися через кесонну хворобу, коли судини закупорюються і роблять кровообіг неможливим. Завдяки новій технології, на суднах з’являться пристрої з безазотною рідиною, від якої легені не стискаються: надівши такий апарат, моряки без проблем зможуть піднятися на поверхню води.
Дослідники відзначили, що це не єдина користь від системи рідинного дихання: наприклад, технологію можна застосувати для виношування недоношених дітей і допомоги людям з опіками дихальних шляхів.
Фонд перспективних технологій почав свою діяльність в 2012 році і до сьогоднішнього дня представив уже кілька науково-технічних проектів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас