Кримський завод "Новий світ" продали за півтора мільярди рублів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримський завод "Новий світ" продали за півтора мільярди рублів - ЗМІ

Фондовий ринок
1027
Весь пакет акцій кримського державного заводу шампанських вин “Новий Світ” придбала компанія ТОВ “Південний проект” за 1,5 мільярда рублів.
Держрада Криму у вересні ухвалила рішення про приватизацію заводу “Новий Світ”, розташованого в однойменному селищі під Судаком на площі 20 гектарів. Стартова вартість заводу — близько 1,5 мільярда рублів.
Конкурс з продажу пройшов у Сімферополі в середу на майданчику міністерства майнових і земельних відносин Криму, яке виступило організатором торгів.
У торгах брали участь два претенденти: ТОВ “Воом-вох Інвест” та ТОВ “Східний проект”. За підсумками торгів перемогу здобув ТОВ “Східний проект”. Акції заводу продано за 1,5 мільярда рублів.
Завод шампанських вин “Новий Світ” був заснований в 1878 році князем Левом Голіциним — родоначальником кримського і російського виноробства. Завод був націоналізований в 2014 році, став держпідприємством і тоді ж потрапив у санкційний список Заходу.
За даними Кримського бюро винограду і вина, ліцензію на промислове виробництво вин і коньяків в Криму і Севастополі мають 28 підприємств. Серед найбільш відомих і великих виноробень — “Масандра”, “Сонячна долина”, “Інкерман”, “Новий Світ”, “Золота Балка”, Alma Valley, “Коктебель”, “Легенда Криму”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас